dinsdag 17 februari 2015

Top 5 merken Laminaat vergelijken

In dit artikel zet ik de 5 top laminaat merken op een rij en ga ik deze met elkaar vergelijken. Deze top 5 is gebaseerd op prijs-kwaliteitsverhouding, assortiment, hardheid, garantie en reputatie.

                                                  Moderne laminaat vloer met grijze tint
1. Quick-step
De absolute nummer 1 onder de laminaatmerken. Dit merk bestaat sinds 1990, verkoopt inmiddels ook parket en vinyl, en is onder andere de sponsor van een wielrenploeg. Het merk Quickstep kwam in 1997 met de eerste laminaat clicksystemen en waren in 2001 de bedenkers van de planken met een V-groef. Quick-step staat voor een groots assortiment kwaliteitsvloeren die bijna niet van echte houten vloeren te onderscheiden zijn, De prijs is hier echter ook naar en kan dus als duur worden ervaren. Vanwege de hoge kwaliteit van de Quickstep vloeren durft het merk dan ook 20 jaar garantie op het laminaat te geven. De vloeren van Quickstep hebben de hardheidsklasse AC4 (32) of hoger.

                                                                             Laminaat met V-groef
2. Balterio
De nummer 2 in deze lijst is Balterio. Deze vloeren komen qua kwaliteit het dichts bij de vloeren van Quickstep. Ook Balterio heeft een groot assortiment laminaat vloeren met een hoge kwaliteit. Ook hier is het prijskaartje wat aan deze vloeren hangt relatief hoog. Balterio biedt een garantie van 25 tot 33 jaar aan op haar laminaatvloeren! (let op: dit verschilt bij commercieel gebruik.) De vloeren van Balterio hebben de hardheidsklasse AC4 (32) of hoger.

3. Meister
Dit is een Duits bedrijf dat sinds kort ook laminaat vloeren verkoopt. De kwaliteit van dit laminaat is zeer hoog en wordt vergeleken met de merken Quick step en Balterio. Doordat dit merk echter pas een aantal laminaat vloeren heeft gelanceerd is het assortiment nog vrij klein vergeleken met de 2 bovenstaande merken. Meister hanteert verschillende garantievoorwaarden bij verschillende typen laminaat. De garantie is hier dus afhankelijk van het product dat wordt gekocht. De vloeren van Meister hebben de hardheidsklasse AC4 (32) of hoger.

4. Berry floor / Berry Alloc
Als vierde in deze top 10 komen we Berry Floor tegen. Deze laminaat, parket en PVC plank fabrikant heeft recent haar naam veranderd in Berry Alloc. De kwaliteit en prijs van deze vloeren komen in de buurt van de bovenstaande drie. Doordat de prijs vaak iets lager is als die van een Quickstep vloer heeft dit merk toch een groot marktaandeel in de Nederlandse laminaatmarkt. Berry Alloc heeft een groot assortiment en vele verkooppunten in Nederland. Deze fabrikant durft voor hun Best Loc en Best Loc X-treme producten zelfs een levenslange garantie te geven. De vloeren van Berry Floor / Berry Alloc hebben de hardheidsklasse AC4 (32) of hoger.

5. Krono Original en Can Do
Deze 2 fabrikanten van laminaat zijn vergelijkbaar met elkaar. Zowel Krono Original als Can Do hebben een breed assortiment met verschillende soorten laminaat. Zo hebben ze laminaat met lagere hardheidsklasse's maar ook dikker laminaat met de hardheidsklasse's van de bovenstaande fabrikanten. Doordat Krono Original en Can Do ook lagere hardheidsklasse's aanbieden kunnen zij deze ook goedkoper aanbieden. De dikkere laminaatplanken van deze merken komen qua prijs-kwaliteitsverhouding niet in de buurt bij het bovenstaande topsegment, De garantie die hierbij wordt aangeboden varieert maar is lager dan bij de 4 bovenstaande merken.

Overige merken:
Met deze 5 laminaat fabrikanten zijn de grootste spelers benoemt. Er zijn natuurlijk nog veel meer merken als Ambiant, Pardi, Pergo (bouwmarkten) en Parador. Deze merken zijn echter kleine spelers en komen als het gaat om kwaliteit en garanties niet in de buurt van bovenstaande 6 grote fabrikanten. Mocht u op zoek zijn naar goedkoper laminaat met een redelijke kwaliteit dan is Ambiant nog wel een aanrader!

Als laatst zijn er ook nog de bouwmarkten en zaken als Ikea die huismerk laminaat aanbieden. Dit laminaat kan op sommige uitschieters na op kwaliteit niet concurreren met de merken uit deze top 5. Overweeg hierbij goed of de goedkope prijs wel echt opweegt tegen de (meestal) lage kwaliteit die u hier voor terugkrijgt. Zeker voor een gebruikersintensieve kamer als de woonkamer is dit sterk af te raden aangezien deze vloeren met een lagere hardheid snel zullen krassen. Zie afbeelding voor krasgevoeligheid van laminaat met lage hardheidsklasse.

Bekijk nu het assortiment kwaliteitslaminaat van Floer met jarenlange garanties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw bericht, onze moderator zal deze eerst screenen voor goedkeuring. Dank voor uw begrip. Volg Floer ook op onze social media kanalen.